Forgalomgátló oszlopok

Forgalomgátló oszlopok

Egy védendő területre történő behajtás szabályozására vagy a forgalom átmeneti fizikai lezárására a legalkalmasabb eszközök a vezérelhető forgalomgátló (másként forgalomterelő) oszlopok.
Image
Cégünk a biztonsági kamerarendszerek telepítése során találkozott azzal az igénnyel, hogy a megfigyelt objektum gépjármű belépési pontjainál mechanikai védelmet is biztosítsunk. Ennek a legelterjedtebb módszere a vezérelhető forgalomgátló oszlopok alkalmazása a védendő kapu előtt, amelyek lehetnek félautomata, vagy automata kialakításúak is. Olyan pontokon, ahol a belépés egyszer s mindenkorra megakadályozandó lehetséges a fix forgalomgátlók telepítése is.
Image

A vezérelt rendszerek esetében technológiai szempontból megkülönböztetünk pneumatikus ill. hidraulikus elven működő oszlopmozgató mechanikát. A pneumatikus rendszerek telepítése olcsóbb, de kevésbé alkalmasak az erőteljes igénybevételt jelentő használatra.

Egy hidraulikus vezérlésű oszlop akár napi többezer fel-le mozgatást is kibír, a pneumatikus rendszereknél ez az érték inkább 40-60 körüli. Az oszlopok mindegyike kültéri, általában IP67 osztályú védelemmel és rozsdamentes, saválló acél felülettel rendelkezik, széles hőmérsékleti tartományban (-30°C-tól +70°C-ig) működőképesek. Súlyuk persze függ a mérettől és a biztonsági fokozattól, az egyszerűbbek 80 kg alattiak, míg egy masszívabb oszlop akár 180-200 kg is lehet (ezeket már terrorbiztosnak tekinthetjük).

Ilyen például az olasz PILOMAT S.r.l. 10mm oszlopvastagságú Pilomat 275/K12-900A típusú oszlopa, amelynek a durva törési tesztjét az alábbi video mutatja, és valljuk be elég hatásosan:

https://www.youtube.com/watch?v=457bxdxkR-E


Ennek típusnak a megállítási ellenállása deformáció nélkül 700 KJ, a kitörési ellenállása pedig 2000 KJ (ekkor már törik a pilon, de a nehéz járműből nem marad sok), és ezzel terrorbiztosnak minősül. A vezérlés szerint megkülönböztetünk automata, félautomata pilonokat és ahol állandó lezárást tervezünk oda fix telepítésű pilonokat építhetünk be.

A pilonok fajtái:

  • az automata pilon gyakori (napi többezer) használatra alkalmas, programozható, hidraulikus vagy pneumatikus működtetésű,
  • a félautomata pilon ritkább (napi 40-60) használatra alkalmas, de tápellátás nélkül működik, így nagyon gazdaságos. Ez a típus csak pneumatikus kivitelben készül,
  • a rögzített pilon, csupán 20 cm-rel nyúlik a talajszint alá, és a vezérelhető oszlopokkal azonos megjelenésben készül.

Az automata vezérlésű pilonok működtethetők járműhöz vagy személyhez rendelt proximity kártyával, nyomógombbal, távirányítóval, központi vezérléssel, előre programozással és távoli eléréssel is.

A legtöbb oszlop beépített biztonsági funkcióként letiltja a felemelkedést, ha az adott érzékelési zónán belül tartózkodik valaki/valami. A legkorszerűbb eszközök automata szirénahang felismeréssel is rendelkeznek, ezzel biztosítva a megkülönböztető járművek áthaladását.

Pilomat Katalógusok: http://www.pilomat.com/media/

Cégünk az olasz PILOMAT S.r.l. forgalomgátlóival dolgozik és vállaljuk pilonok telepítését objektumok bejáratainak védelmére az igényfelméréstől a telepítésen és felprogramozáson át a rendszer karbantartásáig.

Kérje ingyenes felmérésünket és ajánlatunkat!

Megoldást szállítunk nem csak tárgyakat!

logo

A Cognitech Intelligens Technológiák Kft az 1990-es alapítású Cognitech Informatikai Kft., utódcége, melyet annak idején a Számalk és az MTA SZTAKI mesterséges intelligencia fejlesztésekkel foglalkozó néhány munkatársa hozott létre dr. Koch Péter, a Számalk Szakértő Rendszerek Kutató Laboratóriuma vezetőjével az élen. Az alapítók között magasan képzett informatikus, villamosmérnök és matematikus munkatársak voltak.

©2024 Cognitech Intelligens Technológiák Kft. 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 19. Minden jog fenntartva. Designed By freeart.hu

Kereső