A 90-es évek közepén külföldi megkeresésre kezdtünk el CCTV rendszerek számítógépes vezérlésével foglalkozni, elsősorban Panasonic eszközbázison. Az 1994-es IFABO-n mutatkozott be az akkor FALCON 300 néven futó számítógépes vezérlő rendszer, amely a Panasonic System 300-as eszközeit kezelte. A rendszer továbbfejlesztett verziói immár CITYGUARD néven többféle CCTV gyártó eszközeire kiterjesztve számos helyen telepítésre kerültek. A téma egy izgalmas kiágazása 2003 óta a Hungaroring/F1 komplett race control rendszere, amely természetesen a pályakamerák kezelését is magában foglalja. A számítógépes térfigyelő rendszerek és a kapcsolódó eszközök fejlesztése azóta is az egyik fontos tevékenységi területünk (l. referenciák).

Időközben az eredeti cégből elsőként a multimédiára szakosodott rész vált le Cognitech Multimédia Bt. néven, majd néhány évvel később a speciális k+f jellegű fejlesztési feladatokat ellátó Cognitech Intelligens Technológiák Kft., amely az eredeti cég ezirányú feladatait és eredményeit is átvette. Ma már az innovatív tevékenységek zöme a két utóbbi cégen belül zajlik. A multimédia tevékenységünk lényegében az 1996-ban a MNM megbízásából elkészített "Magyar Koronázási Jelvények" CD ROM-al vette kezdetét (1997-ben az "Év CD ROM alkotása" címet nyerte el). Azóta számos CD ROM, infotorony és webes alkalmazás készült el, elsősorban kulturális területen (l. referenciák).

Az utóbbi években három új irányban kezdtünk el tevékenykedni: a dokumentum menedzsment, a mobil informatika és az RFID technológia területén. Ennek a munkának az eredménye a DocuBase önkormányzati dokumentumkezelő rendszer, az OMAR mobil adatkezelő rendszer ill. az EBAZ rfid alapú mobil ebazonosító rendszer. Ez utóbbihoz kapcsolódik a saját fejlesztésű RMAX ISO kompatibilis kézi chip leolvasó eszköz, amely jelenleg az egyik leghatékonyabb ilyen készülék. Ezenkívül - elsősorban a Cognitech Intelligens Technológiák Kft. keretein belül - egyedi fejlesztésekkel is foglalkozunk az adatbázisépítés, a CCTV eszközvezérlés, a mikrokontroller programozás, algoritmus fejlesztés és képfeldolgozás területén.